Njutning på hög höjd

Published by Carin Carlsdotter Denell on

[slideshow_deploy id=’2367′]

 

Att sova som på moln är en bra beskrivning på hur det kändes att vakna 24 våningar upp under Göteborgs stjärnhimmel. Med Europas största utanpåhängande utomhuspool på 50 meters höjd och ett kök i världsklass kommer Sveriges nyaste stjärnskott på SPA-himlen Upper House sannolikt att vara en snackis lång tid framöver.

Upper House Dining drivs av fyrfaldiga OS-medaljören i matlagning Krister Dahl och erbjuder en meny värdig en kung. Vid varje rätt presenterades maten och vinet i detalj, väskan fick ett eget ”väskbord”, servitören bakade vårt bröd direkt vid bordet och maträtternas konstnärliga uttryck överträffade varandra under den fem timmar långa middagen. Jag gillade att de istället för en gigantisk buffé till frukost serverade väl utvalda produkter och en varm meny. På taket odlades det grönsaker och rotfrukter. På önskelistan finns nu bara ett par bikupor och två Michelin-stjärnor för att kökschefen ska bli helt nöjd.

Hamam är ett rum där du själv tar en vante och borstar dig nerifrån och upp med en löddrig tvål. För 1690 kr får du 30 minuters rengöring med tvagningsvante samt skummassage på den varma stenen av en terapeut. Det prövade jag aldrig men antar att det ger upplevelsen en helt annan dimension för detta vara inte min favorit. Special Eco Treat tog 45 minuter och kostade 1095 kr. Fötterna tvättades och masserades, liksom ansikte och nacke. Behandlingen var avslappnande men kunde ha varit ännu mera matig.

NinaForssHotellchef

– Vi vill vara ett litet, personligt värdshus med traditionell syn på gästfrihet, säger hotellchefen Nina Fors.

Det väl tilltagna rummet bokas från 2995 kr, då ingår inträde till spa & relax. För dig som vill lägga 31000 kr på en natt i avskildhet väntar en 158 kvm stor etagesvit med walk-in closet och utrymme för möten och umgänge.

– Vi vill vara ett litet, personligt värdshus med traditionell syn på gästfrihet, säger hotellchefen Nina Fors. Upper House är ett modernt hotell med hög standard och just värdshuskänslan kanske inte var den som infann sig när jag smög fram i deras superluxuösa spa & relax. Mitt helhetsintryck är att Upper House har tagit oss ännu närmare internationell nivå vad det gäller lyx och njutning. Och det är inte ett hotell att boka bara för att sova och äta. Det är en upplevelse att njuta av. Länge.

 

Categories: AKTUELLT