Urval av uppdrag


Som konsult har jag lärt känna många olika företag, organisationer och kommuner med dynamiska arbetsplatser och kompetenta kollegor. Att välja uppdragsgivare och leverantörer som aktivt arbetar med hållbarhet har med åren blivit allt viktigare. Med hållbarhet menar jag långsiktiga relationer, bidra till minskade utsläpp samt korta produktionskedjor. Här är några av de spännande uppdrag jag haft förmånen att få arbeta med och utveckla.

Stadsutveckling och event i Nacka

I samband med att Nacka utvecklas och förtätas med nya bostäder och verksamheter har Carlsdotter Communication anlitats under 2019-20 för att kommunicera stadsutvecklings-projekt såsom Fisksätra, Nacka strand, Sickla och Saltsjöbaden.

Under hösten 2020 lanserades Centrala Nacka som Sveriges första naturbana stadsdel, ett spännande projektlednings- och kommunikations-uppdrag.

Uppdrag:

Kommunikationsplanering och strategi

Projektledning av event

Webbproduktion


Värmdös största exploaterings-projekt

Det gemensamma kommunikations-arbetet av Gustavsberg grundades av byggherrarna JM, Ikano Bostad, Blå Eken, Riksbyggen, SKB, Stena Fastigheter, Besqab, Järntorget, Vattenfall och Värmdö kommun redan 2013, när de första spadtagen togs.

Utvecklingen gick att följa på Gustavsberg.nu fram till år 2020, då området kring Porslinskvarteren stod färdigt.

Uppdrag:

Kommunikationsplanering

Affärsutveckling

Driva kommunikationsarbetet

Projektledning event

Formgivning


Värmdö Magasin lyfte fram det bästa

2005 grundade jag Värmdö Magasin tillsammans med en lokal frilansredaktion för att få fler att upptäcka det bästa med Värmdö.

Magasinet blev ett uppskattat och säkert sommartecken när det damp ner i brevlådorna hos Värmdö-borna, och gavs ut i tryckt form fram till 2011. För att lyfta fram turistnäringen instiftade vi även Årets turistföretag.

Uppdrag:

Egen idé, chefredaktör och ansvarig utgivare

Projektledning


Allt om Värmdö – för dig som älskar skärgården

2011 grundade jag Alltomvarmdo.se för att få fler att upptäcka vår vackra skärgårdskommun.

En inspirerande hemsida samt påkopplade sociala medier med inlägg om det mesta som händer i Värmdö. Det blev en positiv mediekanal att bli glad av.

Uppdrag:

Egen idé, webbredaktör


Styrelsearbeten för ökad tillväxt och samverkan

Som medlem i Handelsbanken Värmdö´s Advisory Board bidrog jag till bankens utveckling under 2011-2019.

För att stötta det lokala näringslivet var jag under en period ordförande i Värmdö Företagare-förening. Jag har deltagit i ”Women in progress” styrelseprogram samt arbetat i några styrelser på fritiden.

Uppdrag:

Styrelsemedlem


Konsertturné i underbar skärgårdsmiljö

Medgrundare och VD för Skärgårdsturnén, en konsertturné som gjorde stor succé under ljumma sommarkvällar på Värmdö, med artister som Louise Hoffsten, Lill Lindfors, Tina Ahlin och Rigmor Gustafsson.

För att göra gott för den fantastiska miljö vi spelade i instiftades även Skärgårdspriset.

Uppdrag:

Delägare och VD


Marknadsföring av nytänkande arkitektkontor

När TOL Arkitekter var inne i en tillväxtfas anlitades jag för att ta fram en marknads-föringsstrategi och skapa ännu bättre förutsättningar för kundkommunikation, bland annat i form av digitala nyhetsbrev.

Uppdrag:

Kommunikationsstrategi

Produktion av webb

Nyhetsbrev

Eventplanering

Foto och bildhantering


Coachande uppdrag i en växande förlagsvärld

1999-2005 Kommunikations-konsult på uppdrag av LRF Media. När säljstyrkan fördubblades till över 20 personer anlitades jag för att utveckla sälj- och marknadsorganisationen inom marknadsföring och kundkommunikation samt bidra med branschanalyser, företags-fördjupningar och omvärldsbevakning åt företagsledningen.

Uppdrag:

Ledningsstöd

Analyser

Säljsstöd

Eventplanering

Föredrag


 

Samarbeten för utveckling av digitala läromedel

Swedish Edtest är ett Vinnova-finansierat projekt som drivs av Nacka kommun, i samverkan med 14 huvudmän. Efter en matchning av bolag och lärare utförs tester som bidrar till att digitala lärresurser blir bättre samt att lärares kompetens att välja och värdera digitala läromedel stärks.

Min roll är kommunikation gentemot målgrupperna genom sociala medier, film- och hemsides-produktion samt nyhetsbrev.

Uppdrag:

Redaktionell kommunikation

Filmproduktion

Webbproduktion och innehåll

Nyhetsbrev

Eventplanering


Tack till…

Bang&Olufsen, Besqab, Bistro Björkvik, Blå Eken, BodyJoy, CAS, Djurönäset, Expressen, Erling Persson stiftelse, Forma Books, Framgångsrik hälsa, GISAB, Gustavsbergs hamn, Handelsbanken, Helheten, Hoppa Hage, Hööks, Ingaröhallen, Ikano Bostad, JM, Järntorget, LRF Media, LRF Försäkring, Malma Gård, MFAB, Nacka kommun, NVP, Näpen, Porslinsmuseet, Reurb Development, Riksbyggen, Rockstore, SKB, Skärgårdsradion, Stena Fastigheter, Säby Gård, Synsam, Svensk Fastighetsförmedling, Swedish Edtest, TOL Arkitekter, Vattenfall, Vinnova, Värmdö bokhandel, Västra Portvaktsstugan, Värmdö församling, Värmdö Kommun, Viamare, Värmdö bibliotek.