Prisad idé om musselodling

Published by Carin Carlsdotter Denell on

skargardspris2Här hade jag äran att få dela ut ett nytt roligt miljöpris, det nyinstiftade Skärgårdspriset, till Martin Reutgard och Martin Karlsson, vilka är initiativtagare till projektet “Små musslor med stort värde”.

Vi var på vackra Säby Säteri och priset delades ut under Skärgårdsturnéns sista spelning en vacker sommarkväll den 7 juli.

Priset gick till någon som gjort något bra för miljön och delades ut av Skärgårdsturnén. Juryn bestod av Anders Milde, NVP, Martin Loogna, Skärgårdsradion, Carin Carlsdotter Denell och Tina Ahlin, Skärgårdsturnén. På bilden gratulerades Martin och Martin av artisterna Louise Hoffsten, Rigmor Gustafsson och Tina Ahlin.

Nomineringen till 2016 års pris löd: Som initiativtagare till projektet ”Små musslor med stort värde” bidrar Martin Reutgard och Martin Karlsson från SEA-U Marint Kunskapscenter till ett renare hav. Med anlagda musselodlingar kan övergödning förhindras genom att kväve och fosfor fångas upp och musslorna används till biogas och djurfoder.