TV4 först ut med live-TV på nätet

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Casten Almqvist, VD för TV4. Foto: Carin Carlsdotter Denell

– Vi står mycket väl rustade inför teknikskiftet, lovade TV4s Casten Almqvist, som var dagens talare på Frukostakademin. Han inledde med att berätta om sin uppväxt i Fisksätra och erinrade sig ett års försök till studier på Handels, som mest utmynnade i ett lekfullt leverne och starka kompisband. Efter studier på Journalisthögskolan var han med och drog ingång Strix Television och var VD för TV3 innan han efter 10 år i Stenbeck-sfären blev VD för Bonnierägda TV4.

– Att kanalens ägare till 100% består av 74 privatpersoner ser jag som en stor fördel jämfört med andra ägarformer. Vi får gränslös frihet så länge vi levererar och driver på uppåt. Det sätter en enorm press, man måste hela tiden ligga steget före och vara kreativ.

Konsten att lyssna på människor och ställa rätt frågor tror han har lett honom till den position han har idag. – Många av dom människor som arbetar med TV har ett stort trygghets- och bekräftelsebehov. Jag tycker att en av de mer stimulerande delarna av mitt jobb är att i samtalsform försöka tillmötesgå dessa behov och att kanalisera dem till kreativitet och positiv energi.

TV4 vässar journalistiken och vill närma sig SVT i kvalité. Dom får enligt lag sända max 12 minuter reklam per timme och endast 10% sappar runt under reklaminslagen, berättar Casten Almqvist. Reklamförsäljningen har aldrig gått bättre och det strömmar in pengar från tidningarnas före detta annonsörer. Dom får säga nej till annonsörer som inte får plats. En spot under prime-time kan kosta 600.000 kr, vilket är en stor investering för ett litet företag. Men att annonsera lokalt kostar betydligt mindre och lokal-tv är det snabbast växande området för TV4 just nu.

Moderator Amanda Thunberg ställde dom rätta frågorna. Foto: Carin Carlsdotter Denell

Casten får frågan om det finns någon produktion som dom tvekat att visa men som visat sig vara rätt beslut? –Halv 8 hos mig var väl ingen självklarhet, men är en av våra största succéer.

Han avslutar med något han arbetat för i flera år och som nu äntligen blir verklighet. – På måndag kan vi alla se TV4 live, på läsplatta och i mobilen. Det är ett stort genombrott som vi är först ut med, säger han stolt.

Nackas näringslivschef Anders Börjesson och Sten A. Munkeborg. Foto: Carin Carlsdotter Denell

Agneta Kling, Herbalife och Isabella A Johanson, Sjätte Elementet. Foto: Carin Carlsdotter Denell

Värd för mötet var utbildningssamordnaren MOVANT I Nacka strand. Foto: Carin Carlsdotter Denell

Rebecka och Jenny från Praktiska hade fått som skoluppgift att arrangera ett frukostmöte. Det gjorde dom med bravur. Med hjälp av sina klasskompisar, som visade oss vägen ner i garage-lokalen där mötet ägde rum, fick dom oss att känna oss ovanligt välkomna. Foto: Carin Carlsdotter Denell

Morgonpigga Nacka-Värmdö företagare passade på att ställa frågor om TV-branschen.  Foto: Carin Carlsdotter Denell

 

 


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *