Värmdöföretagare på G

Published by Carin Carlsdotter Denell on

rapsoljamusteriflaskor

Jag hamnade på ett intressant frukostmöte på Säby Säteri i morse, i regi av Värmdö företagarförening. Det var öppet för alla företagare och temat var kommunala upphandlingar. Ämnet engagerade flera inspirerande drivkrafter som verkar i vår skärgårdskommun och som vill utveckla Värmdö till en företagarkommun. Många har aktivt valt att både bo och arbeta i Värmdö för att de trivs här och kanske är det därför det så ofta uppstår en samhörighet företagare emellan när vi möts. Det märktes inte minst på Värmdö företagardag som genomfördes för andra gången i torsdags, med över 100 utställare och 1100 besökare.
Två företag som anammat trenden med lokalt mathantverk och som vi fick bekanta oss närmare med är Värmdö musteri, som dragit igång tillverkning av Calvados samt Säby Gård, med sin alldeles egna rapsolja.
Visst kan Värmdö kan bli Årets företagarkommun framöver. Vi har i alla fall gott om duktiga företagare som gör det möjligt.