Porslinskvarterens dag

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Söndagen den 28 augusti arrangerade jag Porslinskvarterens dag för andra gången i Gustavsberg tillsammans med byggherrarna i Gustavsberg. Besökarna fick träffa representanter från Järntorget, JM, Ikano Bostad, Västra Portvaktsstugan och Besqab och fick möjlighet att besöka visningslägenheter. Barnen ritade sina drömrum i vår ateljé och JM-inredaren Marie Ramse gav oss tips på hur vi ska inreda våra hem för att få det så där harmoniskt som det är i de visningslägenheter som hon inreder till vardags. En historisk utställning visas nu och presenterades under dagen av Mats Björkman och Christer Hedberg från Gustavsbergs vänner.


jmIkanoRamsenyuts


Porslinskvarterens dag är ett samarrangemang mellan byggherrarna i Porslinskvarteren och Vattenfall. Området kring Porslinskvarteren öppnas nu upp i takt med att de olika byggprojekten blir färdigställda. Det ger en helt ny känsla att vandra runt i kvarteren då de nya invånarna flyttar in i sina lägenheter. Nya verksamheter öppnar och det blir liv och rörelse kring de nya kvarteren. Du som missade vårt event är välkommen till utställningen i Runda huset när du själv har tid. Vi följer bibliotekets öppettider. Just nu pågår dessutom en historisk utställning i bibliotekets entré med fantastiska bilder från hur Gustavsberg såg ut förr. Välkommen!