Följ med till Paris och Au Bon Roman

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Tänk dig en alldeles egen bokhandel som bara är fylld av böcker som du själv tycker om. Vackert inredd med utrymme för läsning. Mitt i Paris. Då går det lätt att sälja. Så tänkte Drömbokhandelns två huvudkaraktärer, den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca då dom tillsammans startade en kvalitetsboklåda dom länge drömt om. Dom ville göra uppror mot bästsäljarhysterin genom att erbjuda enbart bra romaner så litterära mästerverk valdes ut av en topphemlig kommitté av litteraturkännare. Au Bon Roman blev snabbt en snackis för alla bokveteraner och det är lätt att förstå deras drivkraft i projektet men också att sympatisera med dem när konkurrenterna tar till allt fulare grepp. För mig var detta riktigt skön läsning som jag inte ville skulle ta slut. Till och med omslaget är tilltalande, lika snyggt som skönt att hålla i. Utgiven av Sekwa 2012.

Författaren Laurence Cossé är fransyska, och har tidigare arbetat som journalist, litteraturkritiker och radioproducent. Hon har skrivit ett tiotal romaner, en novellsamling och en teaterpjäs.

Categories: BOKHYLLAN

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *