Min första bok om Ernst Billgren

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Så heter en knubbig liten pekbok som jag ramlade över på bokmässan. Egentligen lockades jag av den för egen del och låter den nu vara en glad inspiration på skrivbordet, men jag har också testat den på mina två 4-åringar. Dom blev ordentligt engagerade och pratade i mun på varandra om vad dom upplevde när dom bläddrade. Upplägget med frågande text och bilder av konstverk uppmuntrade barnen till att tänka själva. Idén till boken kommer från Susanne Hamilton på Bokförlaget Langenskiöld och hennes syster Caroline Karlström. Istället för att barnen ska peka och säga vad bilderna föreställer frågar dom barnen vad dom tycker, känner och tror om konstverken. Syftet är att öppna upp deras eget språk. Boken är snygg, utan värderingar, och mycket skön att hålla i. Den har redan nominerats till Svenska Designpriset 2012. Rekommenderad ålder är 0-113 år, så risken finns att jag behåller den själv.


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *