Illdåd

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Det är lucia, för dom allra flesta en festnatt. Då blir Sara Leijon våldtagen av fyra män. Chockad och skadad kontaktar hon sin bror som hjälper henne till polishuset på Kungsholmen. En skakande historia nystas upp. Mardrömmen har bara börjat. Kriminalinspektör Nina Mander tar hjälp av Alex King, beteendevetaren som hjälpt henne i tidigare fall, som engagerar sig för att hjälpa Sara igenom den tuffa rättsprocess som hon tvingas genomgå. Även för Alex river rättegången upp sår från det förflutna och vi får veta mer om Alex tidigare liv än vi gjorde i föregångaren Bländverk.

Illdåd tar upp ett ämne jag normalt sett inte väljer att läsa om. Det är för svårt, jag värjer mig. Trots det påbörjar jag boken och kan inte sluta förrän sista sidan är läst. Den är skriven med sådan kraft att jag måste få veta hur det går helt enkelt. Det här är Thomas Eriksons andra publicerade bok om beteendevetaren Alex King och det märks att Thomas gjort en grundlig research. Men det mest skrämmande, får jag veta när jag senare intervjuar honom, är att verkligheten han studerat är betydligt värre än i boken. När jag häromkvällen var hos vänner på middag berättade värden plötsligt att han läst en bok som berört honom mycket och som han ville prata med oss andra om. Han ville få oss att se, inte blunda, för det som händer här och nu. Som förälder och medmänniska var det omöjligt att inte bli berörd av det han berättade trots att jag redan hade läst den. Boken var Illdåd.

Illdåd är skriven av Thomas Erikson och utges av Damm förlag. Thomas är beteendevetare och konsult och hann skriva i 20 år innan han blev upptäckt. Nu skänker han tio procent av sina intäkter från Illdåd till Brottsofferjourerna i Sverige.

 


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *