Annonsörerna väljer internetreklam

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Reklammarknaden fortsätter att tappa under första halvåret 2013 men en liten ljusning väntas mot slutet av året, enligt IRMs senaste prognos. Totalt förväntas reklammarknaden minska med 1 procent i år jämfört med året innan.
– Den internationella lågkonjunkturen har visat sig mer utdragen än vad som förväntades vilket i sin tur påverkar den svenska allmänekonomin och investeringarna i marknadskommunikation, berättar IRMs analyschef Tobias Hedström i ett uttalande.

Internetreklam förväntas fortsatt vara vinnare även under 2013 med mobilannonsering, webb-TV och sökordsannonsering som draglok. De tryckta medierna upplever vikande tal och förflyttning av annonsering från tryckta medier till Internet fortsätter under året.


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *