Reklammarknaden fortsätter att tappa under första halvåret 2013 men en liten ljusning väntas mot slutet av året, enligt IRMs senaste prognos. Totalt förväntas reklammarknaden minska med 1 procent i år jämfört med året innan.
– Den internationella lågkonjunkturen har visat sig mer utdragen än vad som förväntades vilket i sin tur påverkar den svenska allmänekonomin och investeringarna i marknadskommunikation, berättar IRMs analyschef Tobias Hedström i ett uttalande.

Internetreklam förväntas fortsatt vara vinnare även under 2013 med mobilannonsering, webb-TV och sökordsannonsering som draglok. De tryckta medierna upplever vikande tal och förflyttning av annonsering från tryckta medier till Internet fortsätter under året.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *