Aftonbladet vinnare av Stora Annonsörpriset

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Maria Arnholm, jämställdhetsminister (FP)

Maria Arnholm, jämställdhetsminister (FP), intervjuas av journalisten Hanna Dunér.

I går samlades Sveriges största annonsköpare under kristallkronorna på Grands Vinterträdgård. Aftonbladet tog hem Stora Annonsörpriset för bästa nya medier. På scenen inspirerande människor som Frank Fiskers, Coop, Klas Balkow, Clas Ohlson, Hjalmar Winbladh, innovatör och Caroline Krook, Svenska kyrkan för att nämna några. Fredrik Wikingsson, programledare till vardags, gjorde en bejublad insats som moderator. Temat var: Företagskultur – ärlig kommunikation eller corporate bullshit? Fast mycket handlade om hur man på bästa sätt kan marknadsföra sig digitalt, om framtidens mediekanaler och hur vi på bästa sätt når ut i mediebruset och sociala medier. Några citat jag snappade upp under dagen var:

– Jag ville bli skådespelare när gud knackade på axeln och hade andra planer för mig. Caroline Krook, Svenska kyrkan

– MTG är som ett slags IKEA eller H&M i tv-världen. Manfred Aronsson, MTG

– En hel målgrupp tittar inte ens på tv. Hjalmar Winbladh, Wrapp

– Varför hugga ned en hel norrlandsskog för att dela ut i brevlådorna när man kan kommunicera direkt till mobilen. Hjalmar Winbladh, Wrapp

Paul Lederhausen, Mc Donald´s, ledord till tidigare medarbetaren Magnus Wikner: – Här gäller det att man har ketchup i blodet.

– Man är aldrig större än sitt senaste kundmöte. Magnus Wikner, Ving

”48% har stort förtroende för polisen”, svarade publiken med Ann-Marie Orler, Rikspolisstyrelsen, på scenen

Ett intressant dag med gott om skratt och nätverkande marknadschefer. Förra veckan var jag på ett föredrag som beskrev hur låg vikt företagens ledningar lägger på sina marknadsavdelningar. Dom företagsledare som var här verkade helt förstå vikten av en god marknadsföring för att lyckas. Men inte utan en öppen företagskultur.


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *