Anna Lindmarker och Josefin Olevik drog fulla hus

Published by Carin Carlsdotter Denell on

Anna Lindmarker var en av talarna på Frilansdagen 2012.

I dag hamnade jag på Frilansdagen hos Poppius och träffade elever som snart är färdiga för att uppfylla sina drömmar som skribenter. En av talarna var Anna Lindmarker, som varit på TV4 sedan -97. – Påläst, allmänbildad och engagerad är de tre viktigaste egenskaperna för att lyckas på en redaktion som ny medarbetare, säger hon. – Men man måste också kunna göra inslag som sticker ut. Bristande kompetens hos frilansare och vikarier är ett stort problem. En orsak kan vara att en del egentligen inte vill jobba redaktionellt utan siktar på programledarjobb, tror hon.

Josefin Olevik, frilansjournalist och författare berättade om hur man säljer in jobben och hur man bäst gör ett synopsis. Hon tipsade eleverna om att hitta en berättelse som blir unik och med flera vinklar så att det går att sälja in berättelsen till flera tidningar. En av diskussionerna som uppkom under seminariet var arvodena som växlar alldeles för mycket emellan tidningar. Josefin Oleviks uppfattning är att alldeles för få utgår från journalistförbundets rekommendationer.

 

Categories: AKTUELLTNÄTVERK

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *